Yhteistyökuvioita

0 Comments

Uimalla yli -projekti on saanut uusia yhteistyökumppaneita: John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeen ja Meriturvan, merenkulun turvallisuuskoulutuskeskuksen.

Puhdas Itämeri -hankkeella pyritään vähentämään Itämeren ravinnekuormaa ja ennalta ehkäisemään Suomenlahdella tapahtuva öljyonnettomuus. Tuomas komppaa hankkeen hyviä tavoitteita, ja hän haluaa Suomenlahden yliuinnillaan kiinnittää ihmisten huomiota Itämeren suojeluun. Hankkeen kotisivuilla Tuomas kertoo suhteestaan Itämereen, lue koko tarina täältä.

On jännä juttu, kuinka vähän matkaa tarvitsee mennä ulapalle, kun jo tuntee rentoutuvansa. Kaikki muu jää taustalle. Tätä tunnetta en ole saanut järvistä. Enkä nyt tarkoita uimalla, vaan millä tahansa pelillä merellä liikuttaessa. Suomenlahdella on ollut itselleni iso merkitys puhuttaessa hyvinvoinnista. Ilman merta ja halonhakkuuta mökillä, en tiedä olisinko vielä ”järjissäni”…Uimarille vesi merkitsee kaikkea. Kukaan ei nauti uimisesta likaisessa tai haisevassa vedessä. Suomenlahden tuoksu ja värimaailma on aina mennyt tajuntaani syvälle. Olkoonkin, ettei se aina ole ollut parasta mahdollista. Useat Suomen järvistä ovat olleet minulle liian mustia ja synkkiä. Pelottavia. Veden pitää maistua, tuoksua, tuntua, kuohua, olla kylmää tai lämmintä. Meren loputon selkä on itselleni ihmetyksen aihe, vähän kuin lepattava liekki. Sitä kunnioittaa kummasti.

Meriturva on kansainvälisesti arvostettu turvallisuuskoulutuskeskus Lohjalla, Tuomaksen kotikaupungissa. Meriturva tarjoaa monipuolista koulutusta ammattimerenkulkijoille, merenkulun viranomaisille, lentohenkilöstölle, veneilijoille ja laivamatkustajille. Keskus sisältää palo- että pelastautumiskoulutusyksiköt, joissa koulutetaan vuosittain yli 4000 ihmistä.

DSC_0645

DSC_0659DSC_0636

Translate »