Matalan kynnyksen avovesiuinti Saarijärvellä

0 Comments

Uimalla yli Ry järjestää ilmaisen ohjatun avovesiuintiharjoituksen Espoon Saarijärvellä torstaina 30.7.2020 klo 18:00.

Osallistujille on kaksi vaihtoehtoa

  • A) tapahtuman päätarkoitus on saada uusia/ei vielä niin kokeneita avovesiuimareita tämän hienon harrastuksen pariin. Jos siis olet kiinnostunut avovesiuinnista mutta et ehkä ihan vielä ole uskaltautunut lähtemään kokeneempien jermujen mukaan ryhmäuinneille, niin tämä on juuri sinua varten. Uimalla yli Ry on paikalla neuvomassa, opastamassa ja vesiturvaamassa uintiasi. Uinti tapahtuu pääasiassa uimarannan ja saaren välisellä n.400m pituisella osuudella. Tarvittaessa ja osallistujista riippuen matkaa voidaan pidentää esim saaren rantaviivan suuntaisella osuudella ja palata takasin uimarantaan kolmion muotoisesti.
  • B) kokeneemmat uimarit voivat halutessaan uida Saarijärven keskellä sijaitsevan saaren ympäri omaan tahtiin/sopivissa vauhtiryhmissä niin että kukaan ei jää yksin. Tämän lenkin pituus on n.2,5km riippuen kuinka etäältä saaren kiertää (kiertosuunta myötäpäivään).

Uintiaika ei ole tiukkaan rajattu, katsotaan miten asiaa ja uinti-intoa riittää. Uinnin jälkeen tarjoamme osallistujille kahvin ja pullan, joita nautiskellessa on vielä mahdollista keskustella ja kysellä avovesiuinnista, tai mistä nyt vaan 🙂 Tapahtuman kokonaiskesto arviolta 2-3h. Tarjoilun joudumme käytännön syistä rajoittamaan maksimissaan n.30 henkeen, ja tätä varten pyydämme osallistujia ilmoittautumaan ennakkoon alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuminen on ilmainen mutta sitova. Jos olet ilmoittautunut mutta et pääsekään tulemaan, pyydämme ilmoittamaan asiasta sähköpostitse asiat@uimallayli.fi

Saarijärvi sijaitsee Espoossa Vaakkoin ulkoilualueella Vihdintien varressa (tie nro 120). Parkkipaikka on järven/uimarannan kohdalla mutta vastakkaisella puolella Vihdintietä. Karttalinkki parkkipaikalle on tässä. Saavuthan paikalle ajoissa niin että klo 18 paikkeilla olisimme uimarannalla valmiina aloittelemaan.

Rannalla on pukeutumiskoppi mutta ei muita fasiliteettejä. Ota pyyhe ja vaihtovaatteet rannalle mukaan, niin on mukavampi kahvitella kuivana.

Huom varsinaista uintitekniikan opetusta ei ole tähän tapahtumaan suunniteltu, tavoitteena siis tutustua uintiin avovedessä. Osallistujilla tulee olla riittävä uimataito ja kunto noin 1km uintia varten. (ohjattu A-vaihtoehto), tai varmuus että jaksaa uida yhtäjaksoisesti 2,5km (B-vaihtoehto). SUP-lautailija liikkuu A-ryhmän mukana

Alla vielä kuvattuna A ja B vaihtoehdot kartalla.

Translate »