Avovesiuintikausi avattu!

0 Comments

Tuomaksen kevään ensimmäinen avovesiuintitreeni tapahtui 16 °C:sessa Lohjanjärvessä. Auringonpaiste lämmitti selkää, ja märkäpuvun innostunut uimari heittikin veneen pohjalla treenin puolivälissä.  Toukokuun loppupuolen hellesää lämmitti uimavesiä, ja seuraava treeni Lohjanjärven Moisionlahdella sujuikin jo pelkissä simmareissa. Vesi oli +21 °C, mikä on jo liian lämmintä Suomenlahden uinnin harjoittelua varten.

Espoon syväntumman mutta kirkkaan Kaitalammen kutsu on Tuomakselle ohittamaton. Hän treenasi Englannin kanaalin yliuintia varten pääosin Kaitalammessa. Kevään ensimmäinen 4, 2 km:n treeni lammessa sunnuntaina 25.5. tuntuikin Tuomaksesta kuin kotiinpaluulta, niin tuttu kapea lampi metsäisten rantojen keskellä on uimarille. Kaitalammella kokoontuu vaihteleva avovesiuintiporukka, joka sopii yhteisiä uinteja Kaitalampi Open Water -Facebook-ryhmässä. Uimarit Martti Laajus ja Paavo Voltti pitävät porukan yhteistä henkeä yllä  ja raportoivat uintisäistä ja veden lämpötilasta kiitettävän ahkerasti feispuukissa. Kiitos heille!  Lammen toiseen päähän on Espoon kaupungilta saatu oranssi poiju, jolle uintimatka itärannan laiturilta on 1050 m. Eli yksi kierros poijun ympäri on sopiva 2,1 kilometrin uintilenkki. Kaitalampeen Tuomas suuntaa useasti treenaamaan kesän aikana.

Kohta alkaa myös harjoittelu meressä. Yhteistyökumppani Meriturvan veneen kera  Tuomas pääsee merelle Inkoosta käsin. Raportteja mereltä on pian odotettavissa!

Suomen Uimaliiton tiedottaja Jussi Salminen käväisi haastattelemassa Tuomasta tiistaina 27.5. Juttu uimarin menneistä koetuksista ja aikeista kesäkuun Uinti-lehdessä.

 

 

 

 

Translate »