2 viikkoa treeniä Ahvenanmaalla

0 Comments

Ahvenanmaalla 16 päivää: uintimatkat 1-13 km, vesi +14,5-18 °C, keli tyynestä kovaan tuuleen, auringosta sateeseen, lepoa 3 päivää. Harjoittelu Ahvenanmaalla sijaitsevalla Lappon saarella Brändössä oli onnistunut. Olimme saarella 28.7-12.8 välisen ajan. Säät olivat suotuisat, ja merivesi juuri sopivan kylmää harjoitteluun. Mitään isoja aaltoja ei nyt sattunut kohdalle, mutta mukavan virtauksellisia paikkoja sitäkin enemmän.

Koko perhe oli matkassa mukana, ja paikka on loistava myös lapsiperheille – rauhallinen, upea luonto, ja kuitenkin kaikki palvelut ihan vieressä.

Yksi parhaista harjoituksista oli Lappon ympäriuinti. Päivä oli sattumalta melko tuulinen. Saaren pohjoispuolen kierto tuotti hieman tuskia, kun huomasin uivani lähes paikallani. Sisulla siitä selvitiin. Vesi oli alussa +14,5 °C, mutta lämpeni mukavasti n. +18 °C:een. Aurinko poltti selän. Uintimatkaksi kertyi lopulta vajaa 13 kilometriä, ja aikaa meni neljä tuntia ja vartti.

Olin ennen reissua harjoitellut kylmässä vedessä uintia Lohjanjärvessä ja Kaitalammella, mutta yllätyin kuinka hyvin sopeuduin (taas) kylmään veteen. Kamalaa se on edelleen, ei auta!

Veden kylmyys vaikutti lähinnä uintinopeuteen ja lasien huurtumiseen. Muutoin sain hyvin pidettyä ”paketin kasassa” eikä totaalisia jäätymisiä tullut. Toisen viikon loppupuolella huomasin kyllä, että keho alkoi vaatia lepoa enemmän. Välipäivinä kävin juoksemassa saaren upealla kallioisella vaelluspolulla.

Lappo1 Lappo3Lappo2

Translate »